Ferrari – världens dyraste bil

10 mars, 2017 10:00

Ferrari har sedan länge varit den ultimata lyxbilen. Det var italienaren Enzo Ferrari som grundade bilmärket 1928. Företagets historia började i racingvärlden, då man byggde och tävlade med racingbilar under namnet Scuderia Ferrari. Alla bilarna de tävlade med var lackerade i den klassiska röda färgen. Det var för att alla tävlingsstall lackerade sina bilar i en färg som representerade hemlandet. Försäljningen av personbilar drog igång 1940 som ett resultat av att man ville finansiera sitt tävlande. Med åren kom dessa handbyggda bilar att representera lyx och flärd och är i dag ett av de mest mytomspunna bilmärkena som finns.

Anledningen till Ferraris framgångar

Ferraris koncept är att du kan få en helt unik bil skräddarsydd precis efter din smak. Det har bidragit mycket till företagets lyxiga image. Ända sedan starten har kunderna haft möjligheten att välja mellan tusentals färger på interiör och exteriör. Dessutom finns det lika många val av material, så som exklusiva träslag och olika sorters läder. Alla de olika variationerna och det faktum att bilen är handbyggd gör att varje Ferrari-bil är ett unikum. Därav den höga prislappen. den dyraste bilen i världen är Ferrari 250 GTO. Den såldes för 346 miljoner kronor, mycket på grund av att modellen endast tillverkades i 36 exemplar.

För en exklusiv skara

Med bilar i mångmiljonklassen är Ferrari ett märke för sanna konnässörer och bilfantaster. De skickligt handbyggda bilarna visar prov på stort kunnande inom bilbygge och körs av de som har råd att kosta på sig det bästa av det bästa. Flera av tidernas allra snabbaste bilar har kommit från fabriken i Maranello. Än i dag fortsätter företaget att imponera med de snyggaste, snabbaste och råaste lyxbilarna som någonsin har skapats. De är sannerligen pojkrummets drömbil, de rikas bäste vän och en ouppnåelig dröm för de flesta. Den perfekta balansen mellan kompromisslös lyx och otämjd råstyrka är vad som gör Ferrari till världens mest eftertraktade bilmärke.

Kommentarer stängda

pulse