Ett axplock av världens dyraste bilar

12 augusti, 2014 14:59

Många drömmer om att någon gång kunna köpa eller åtminstone få köra en riktigt dyr sportbil. Tillverkare som Porsche och Ferrari ligger överst på många bilintresserades listor. Anledningen till detta är för att de tillverkar bilar som håller mycket hög kvalitet och har imponerande köregenskaper. De har ofta också en spektakulär design som många tilltalas av. Vid sidan om aspekter som kvalitet och design är en dyr bil också ett tecken på hög status. Efterfrågan på status är relativt konstant och därför är det många biltillverkare som fortfarande satsar på att ta fram exklusiva modeller som kostar väldigt mycket pengar. Den tyska biltillverkaren Porsche har länge varit ett av världens mest berömda bilmärken. Bilmodellerna från denna tillverkare har en originell och säregen design vilket gör att man snabbt känner igen dem. Under 2013 började Porsche tillverka en ny modell som bilälskare över hela världen har väntat på. Modellen heter Porsche 918 Spyder och är en så kallad hybrid-sportbil. Porsche börjar sälja modellen under 2014 och har tagit fram 918 bilar som kommer finnas till försäljning. Priset kommer ligga på cirka 845 000 dollar, alltså omkring 5,8 miljoner kronor.

 

SSC Tuatara
En annan sportbil som kommer lanseras inom kort är den amerikanska biltillverkaren SSC:s modell SSC Tuatara. Denna bil kommer att vara en dröm för den som gillar när det går snabbt och kommer ha en maxhastighet på cirka 444 km/h. Accelerationen kommer också vara väldigt snabbt och det kommer bara ta 2,3 sekunder för att komma upp i en hastighet av 100 km/h. Hur mycket bilen kommer att kosta är ännu inte känt.

 

Pagani Huayra
Den italienska biltillverkaren Pagani grundades 1992 av Horacio Pagani, som tidigare arbetade hos bland annat Lamborghini. Pagani tillverkar uteslutande sportbilar och har blivit kända för sina snabba och väldesignade modeller. Deras senaste bil heter Pagani Huayra och har fått mycket uppmärksamhet i diverse medier. När tv-programmet Top Gear testade bilen slog den rekord på programmets testbana och fick en mycket positiv recension av testaren Richard Hammond. Den som vill köpa en Pagani Huayra måste lägga ut hela 849 000 pund, alltså nästan tio miljoner kronor.

Ett axplock av världens dyraste bilar 2

Kommentarer stängda

pulse